logo

Hallinto

Perheasiain neuvottelukeskus

Porvoonseudun perheasiain neuvottelukeskusta ylläpitää Porvoon evankelisluterilainen seurakuntayhtymä. Keskuksen toimialueeseen kuuluu lähes koko itäinen Uusimaa. Porvoolaisten lisäksi palvelemme ostopalvelusopimusten mukaan Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pornaisten asukkaita.

Perheneuvonta tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Perheneuvonnan sielunhoitoluonne nousee diakonisesta, lähimmäiskeskeisestä näkemyksestä, jossa korostetaan ihmistä sielunhoitotyön subjektina. Perheneuvonta on myös terapeuttista toimintaa, joka suuntautuu asiakkaan auttamiseen ja hoitamiseen käyttäen avuksi psykoterapian taitoja ja menetelmiä. Tehtäviimme kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ parisuhde sekä perhe- ja kasvatusasioissa. Myös työnohjaus on osa keskuksen toimintaa.

Yleisimpiä tulosyitä ovat erokysymykset, vuorovaikutusongelmat, elämänvaiheisiin liittyvät kriisit sekä fyysinen/henkinen väkivalta  ja uskottomuus. Perheasiain neuvottelukeskus toimii myös sovittelijana avio- ja avoerotilanteissa.

Perheasiain neuvottelukeskus palvelee suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden lisäksi myös englantia puhuvia asiakkaita. Asiakaskäynnit ovat maksuttomia, luottamuksellisia ja avoinna kaikille uskontokunnasta riippumatta.

Palvelut ja yhteystiedot

Lisätietoja Perheasiain neuvottelukeskuksen palveluista saa täältä.
Perheasiain neuvottelukeskuksen yhteystiedot ovat täällä.

sivun alkuun