Kesällä muutoksia aukioloaikoihin ym.

aamun-ensisäteet-NIKO-LAURILA_790x440
Kesä on saapunut kaupunkiin.

Kesällä muutoksia aukioloaikoihin ym.

Seurakuntayhtymän infopiste ja puhelinvaihe palvelevat kesällä ma-pe klo 8.30 – 14.30 aikavälillä 26.6. – 21.8.2017. Infopiste sijaitsee Suomalaisen seurakuntakodin alakerrassa osoitteessa Lundinkatu 5.

Porvoon tuomiokirkko on kesällä (touko-syyskuussa) avoinna yleisölle pidempään:
maanantaista perjantaihin klo 10-18
lauantaisin klo 10-14
sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 14-17

Helsinki Velotour aiheuttaa POIKKEAVIA LIIKENNEJÄRJESTELYITÄ TUOMIOKIRKON YMPÄRILLÄ SU 27.8.2017.
Satamäärin pyöräilijöitä starttaa klo 10 Helsingistä Porvooseen. He ajavat Suomenkyläntieltä kirkkotorin kautta Kirkkokadulle. Pyöräilijät auto- ja moottoripyöräsaattueineen aiheuttavat lyhyitä liikennekatkoksia ja Kirkkokatu muutetaan yksisuuntaiseksi n. klo 11.30-13.15. Pieni osuus Papinkatua suljetaan lyhyeksi aikaa. Kirkkokadun päähän tulee pyöräilijöiden huoltopiste ja yleisöä on paljon liikkeellä.
– – –

Tuomiokirkko on sakraalitila, joten kirkolliset toimitukset ja muut tilaisuudet voivat vaikuttaa aukioloaikoihin. Eritoten kesälauantaisin Tuomiokirkko täyttyy suurista tunteista –  vihkitilaisuuksista ja konfirmaatiomessuista ja tämä vaikuttaa yleisön kirkossa vierailemiseen.

Porvoon tuomiokirkon opastukset
Tuomiokirkossa on kesäarkisin (5.6. – 31.8., ei 23.6.) oma opas, joka pitää lyhyen opastuksen klo 10.15, 12.15, 13.30, 15.15 ja 17.15.  HUOM! Opastuksia ei ole to 17.8.2017 klo 17.15. eikä  pe 18.8.-ti 22.8.2017 välisenä aikana). Kirkossa järjestettävä muu toiminta voi vaikuttaa opastusaikoihin. Opastus on suunnattu yksittäisille kirkossa vierailijoille. Ryhmäopastukset pyydämme pitämään kirkon ulkopuolella, kuten aiempinakin vuosina.

Uutta! Porvoon tuomiokirkkoon voi tutustua nyt myös 3D-esityksen avulla. Astu sisään virtuaalisesti täällä!

Porvoon tuomiokirkko on myös liitetty Citynomadi-palveluun, jonka avulla voit tehdä virtuaalisen opastuskierroksen Tuomiokirkossa ja sen pihamaalla. Palvelu toimii verkossa tai lataamalla puhelimeen/koneelle Nomadi-sovellus.

Seurakuntien toiminta

Seurakunnat järjestävät kaikenlaista kesätoimintaa porvoolaisille ja matkailijoille. Voit mm. pistäytyä nauttimaan taitavien kanttoreidemme urkuvarteista tiistaisin ja torstaisin klo 12. Torstai-iltaisin klo 19 kuullaan Tuomiokirkossa lisäksi kesäkonsertti, jonka esiintyjä vaihtuu viikoittain.

Porvoon suomalaisen seurakunnan koko kesätoimintaan voit tutustua täällä.
Borgå svenska domkyrkoförsamlingin kesätoiminnan näet täältä.