Hautausasiat

Hautapaikat

Hautausmaa

Arkku- tai uurnahautapaikka luovutetaan ensisijaisesti porvoolaisille. Uusia arkkuhautapaikkoja ei luovuteta ulkopaikkakuntalaisille.

Omaisten tulisi käyttää hallinnassaan olevat vanhat hautapaikat uudelleen, ennen kuin heille luovutetaan uusi hautapaikka. Hautojen hallinta-aika on 25 vuotta. Hallinta-ajan jälkeen hauta voidaan määräajassa lunastaa uudelleen.

Muistolehdot

Hautapaikka voi myös sijaita muistolehdoissa. Muistolehdot ovat uurnahauta-alueita, joissa yksityisiä hautoja ei ole, vaan koko aluetta voidaan pitää yhtenä hautana. Muistolehtoihin haudattujen vainajien tarkkaa sijaintia ei myöhemmin ilmoiteta. Muistolehtojen hoito tapahtuu seurakuntayhtymän toimesta.

Tunnustukseton hauta-alue

Vuoden 2007 alusta on Näsinmäen hautausmaalla ollut käytettävissä erillinen tunnustukseton hauta-alue. Alue on lähialueen seurakuntien ja seurakuntayhtymien yhteinen hauta-alue, jonne omaisten nimenomaisesta pyynnöstä voidaan haudata (arkussa tai uurnassa) yhteistyöseurakuntien alueella asuvia.

Hautapaikkanäytöistä voi tarvittaessa sopia hauta-asiaintoimiston kautta p. (019) 6611 257 tai (019) 6611 203. Toimisto antaa myös tietoja haudoista ja niiden lunastushinnoista sekä hautojen hoidosta.

Hautojen lunastushinnat ja hautauspalveluhinnasto