Palvelumme

Sairaalapapit

Sairaalapappi on Sinua varten, kun:

• Olet potilas, omainen tai sairaaloiden tai vanhainkotien henkilökuntaan kuuluva
  • Tarvitset kuuntelijaa ja haluat keskustella jonkun kanssa
  • Toivot puolestasi rukoiltavan
  • Haluat viettää ehtoollista
  • Haluat viettää rukous- tai ehtoollishetken sairaan tai kuolevan luona
  • Haluat viettää saattohartauden tai hyvästellä vainajan
  • Suret

Sairaalapapit

• Sairaalapapit sitoutuvat työssään luottamuksellisuuteen ja jokaisen ihmisen vakaumuksen kunnioittamiseen. Sairaalapapille kuuluvat yhteistyössä sairaalan henkilökunnan kanssa mm. seuraavat tehtävät:
  • Potilaan hoidon edistämisen kannalta tarpeelliseksi katsottava sielunhoitotyö
  • Kirkollisten toimitusten suorittaminen sairaalassa
  • Hengellisten tilaisuuksien järjestämisestä huolehtiminen
  • Henkilökunnan työn tukeminen, opetukseen osallistuminen ja erikseen sovittaessa työnohjaus
  • Yhteyden pitäminen tarvittaessa potilaiden omaisiin sielunhoidollisissa asioissa
  • Yhteyden pitäminen seurakuntiin sairaalasielunhoitotoimen järjestelyä koskevissa asioissa
  • Seurakuntien ja muiden uskonnollisten yhteisöjen vierailujen järjestäminen sairaalaan sen johdon hyväksymien yleisten periaatteiden mukaisesti
  • Ehdotusten tekeminen sairaalan hallinnolle sielunhoitotoimeen tarvittavien välineiden hankkimiseksi

Sairaalapapit ovat:

• evankelis-luterilaisen kirkon pappeja
  • työntekijöitä terveydenhuollossa
  • saaneet erikoistumiskoulutuksen
  • myös kouluttajia ja työnohjaajia

Sairaalasielunhoidon tehtävänä on järjestää, johtaa, hoitaa ja kehittää potilaan hoidon kannalta tarpeelliseksi katsottua sielunhoitotyötä yhteistyössä henkilökunnan ja seurakuntien kanssa. Sairaalasielunhoitotyö sisältää julistus-, sielunhoito- ja opetustyötä sekä työnohjauksellista toimintaa. Työ tapahtuu potilaiden, heidän omaistensa ja henkilökunnan parissa.

Sairaalapappien yhteystiedot

Sairaalasielunhoidon virkoja on Porvoossa kaksi. Sairaalapappien yhteystiedot saa täältä.

RUKOUSPYYNTÖ

Voit lähettää oman rukouspyyntösi tästä, myös nimettömästi (jätä täyttämättä lomakkeen nimi- ja sähköposti -kohdat). Rukousaiheesi puolesta rukoillaan seurakunnan yhteisessä esirukouksessa sunnuntain messuissa.