Pintaremonttia kirkonmäellä

Lintujenkokoontuminen_hein+ñkuu2016 790x440

Pintaremonttia kirkonmäellä

Kirkonmäelle on suunnitteilla huoltotoimenpiteitä kuluvan ja ensi vuoden aikana. Tuomiokirkon ulkoseinien ja kivimuurin porttien kalkkaukset ovat alkaneet rapista ja tarvitsevat laajempaa huoltoa. Kalkkaustöiden toteutusta suunnitellaan ensi vuodeksi, sillä se edellyttää mm. isohkoja telinetöitä kirkon ympärillä.

Sen sijaan Pikkukirkko ja Tuomiorovastila on tavoitteena maalata jo tänä kesänä. Lisäksi Pikkukirkon vanha paanukatto kärsii paikoitellen iästään, myös sen kunnostamista selvitetään.

Tuomiokirkkoon maalämpö

Suurempi suunnitteilla oleva muutos kirkonmäellä on öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöön. Muutoksella tavoitellaan ympäristöystävällisempää lämmitystapaa, ylläpitokustannusten maltillistamista sekä omavaraisuutta. Hankkeen toteutussuunnittelu on parhaillaan käynnissä. Varsinainen toteutus käynnistynee loppuvuodesta.