Porvoon seurakuntayhtymä

Hallintovirasto

Seurakuntayhtymä

Porvoon seurakuntayhtymä on osa Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa. Yhtymän muodostavat Porvoon suomalainen seurakunta ja Borgå svenska domkyrkoförsamling. Se kuuluu hallinnollisesti Helsingin hiippakuntaan, mutta yksi sen kirkoista, Porvoon tuomiokirkko on Porvoon hiippakunnan tärkein pyhäkkö ja piispankirkko.

Seurakuntayhtymän molemmat seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäisiä, mutta yhtymässä hoidetaan niiden yhteisiä toimintoja. Näitä toimintoja ovat hautaustoimi, kiinteistö- ja talousasiat, sairaalasielunhoito, perheneuvonta sekä yhteinen henkilöstö- ja muu hallinto.

Porvoon seurakuntien ja seurakuntayhtymän palveluksessa oli v. 2016 lopussa yhteensä noin 126 henkilöä. Näistä seurakuntayhtymän palveluksessa oli keskimäärin 46 henkilöä, suomalaisen seurakunnan palveluksessa keskimäärin 44 henkilöä ja domkyrkoförsamlingin palveluksessa keskimäärin 25 henkilöä.

Porvoon seurakuntayhtymän päätösvaltaa käyttää yhteinen kirkkovaltuusto, jonka jäsenet valitaan seurakuntavaaleilla neljän vuoden toimintakaudeksi. Yhteinen kirkkovaltuusto valitsee kahden vuoden välein yhteisen kirkkoneuvoston, joka toimii yhtymän toimeenpano- ja hallintoelimenä. Seurakuntien päätösvaltaa käyttävät niiden seurakuntaneuvostot.

Seurakuntayhtymässä on kolme suoraan yhteisen kirkkoneuvoston alaista johtokuntaa, jotka valmistelevat asioita kirkkoneuvostolle ja joilla on päätösvaltaa niille suotujen valtuuksien mukaisesti.

Seurakuntayhtymän hallinto

Alta löydät lisätietoa yhtymän hallinnosta. Palvelumme jäsenille löydät etusivun ylävalikosta.

Hallinto

Taloustoimi