Tilamme

Muita kirkkoja ja kappeleita

Muut kirkot ja kappelit

Lisätietoja Porvoon seurakuntayhtymän tilojen varaamisesta ja vuokraamisesta:
Tiloja sinulle

Suomalaisen seurakuntakodin taivaskappeli
Lundinkatu 5, Porvoo, 4. krs.  Kartta

Kapell_2

Taivaskappeli sijaitsee suomalaisen seurakuntakodin neljännessä kerroksessa.
Kappelissa on paikkoja n. 40 henkilölle. Tila sopii esimerkiksi kaste- ja vihkitilaisuuksiin. Kappelin voi varata toimituksia varten kirkkoherranvirastosta.

Gammelbackan seurakuntakeskuksen kirkkosali
Viertotie 1, 06400 Porvoo. Kartta

Gammelbackan seurakuntakeskus sijaitsee vanhan Gammelbackan kartanon päärakennuksen paikalla,  Ruotsinkieliseltä nimeltään seurakuntakeskus on Mariagården.

Kirkkosali

Tiloja voi varata kirkollisia toimituksia varten kirkkoherranvirastosta ja muita tilaisuuksia varten suomalaisen seurakunnan seurakuntasihteerin kautta, puh. 019 6611 217.

Seurakuntakeskuksen kirkkosaliin mahtuu 200 henkilöä. Salissa on urut.
Kartanosali on viihtyisä juhla- ja kokoustila, johon mahtuu 25-35 henkilöä, kun taas kirkkotorille mahtuu noin 60 henkilöä. Kirkkosali on käytettävissä mm. kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia varten.

KAPPELIT JA KYLÄKIRKOT
Porvoon suomalaisen seurakunnan ja Borgå svenska domkyrkoförsamlingin jäsenien käytössä on myös muita kappeleita sekä kyläkirkkoja, jotka eivät ole Porvoon seurakuntayhtymän omistuksessa.

Emäsalon kappeli
Emäsalontie 853, 06950 Emäsalo, varaukset puh. 019-542 722 tai 0400-840 108, Runa Stjernberg. Kartta

Emäsalon kappeli

Borgå svenska domkyrkoförsamling pitää ruotsinkielisen jumalanpalveluksen Emäsalon kappelissa joka kuukauden kolmantena sunnuntaina klo 10. Kappeli on alkujaan maalaistalo vuodelta 1802, Gustaf Erik ja Astrid Hanna Stjernbergin lahjoittama, kunnostettu kappeliksi arkkitehti Olof Steniuksen piirustusten mukaan. Kappeli vihittiin käyttöön piispa G.O. Rosenqvist vuonna 1955. Kappelin omistaa yhdistys Emsalö kapellförening ja siellä tilaa n. 60 henkilölle.

Kulloon kyläkirkko
Laversintie 8, 06830 Kulloonkylä, Varaukset puh. 040 767 8686, Maj-Britt Antell. Kartta

kulloon kappeli

Borgå svenska domkyrkoförsamling pitää ruotsinkielisen jumalanpalveluksen Kulloon kyläkirkossa kuukauden viimeisenä sunnuntaina klo 10.  Kyläkirkon omistaa yhdistys Kullo kristliga förening. Se on rakennusmestari Johannes Kullmanin piirtämä, ja se vihittiin käyttöön v. 1916 tuomiorovasti Edvard Hannulan toimesta.

Mikaelin kappeli, Fagersta
Voolahdentie 553, 07450 Voolahti. Kappelin omistaa yhdistys Barnens by r.f.
. Kartta

Mikaelin kappeli

Kappeli on arkkitehti Hilding Ekelundin piirtämä ja vihitty käyttöön Mikaelinpäivänä v. 1936 piispa Max von Bonsdorffin toimesta.

Pyhän Olavin kappeli, Pellinki
Hörbergintie 15, 07370 Pellinki. Varaukset puh. 040 189 5812,  Lisbeth Forss. Kartta

Pellingin kappeli

Borgå svenska domkyrkoförsamling pitää ruotsinkielisen jumalanpalveluksen Pyhän Olavin kappelissa kuukauden toisena sunnuntaina klo 10. Kappelin omistaa yhdistys Pellinge kapellförening. Rakennus on Gunvor Ekholmin piirtämä ja vihitty käyttöön v. 1959 piispa G.O. Rosenqvistin toimesta.

Svartbäck-Spjutsundin saaristolaiskirkko
Svartbäckintie 28,  06880 Kärrby, varaukset puh. 09 272 4088, Birgitta Hassel. Kartta

Svartbäck

Borgå svenska domkyrkoförsamling pitää ruotsinkielisen jumalanpalveluksen Svartbäck-Spjutsundin saaristolaiskirkossa kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10. Kesäisin klo 18. Kirkon omistaa yhdistys Karmels kyrkoförening. Saaristolaiskirkko on arkkitehti Carl Frankenhaeuserin piirtämä, vihitty käyttööön v. 1934 piispa Max von Bonsdorffin toimesta.